Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyar Gárda nevében ragasztottak cigányellenes plakátokat!

2009.01.04

Úgy látszik, hogy a Magyar Gárda elleni balliberális hadjárat újabb fejezete kezdődött el Rakamazon. A szabolcsi városban valakik a gárda nevében helyeztek el cigányságot fenyegető plakátokat. Korábban már volt arra példa, hogy a rendőrségen belül raktak ki a Gárdába toborzó plakátokat faliújságra, amelyről később bebizonyosodott, hogy hamisítványok voltak. A rendőrség már Rakamazon is vizsgálódik, eredmény egyelőre nincs.

Közben megerősítették a rendőri jelenlétet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamazon, miután a plakátok pénteken megjelentek a településen, szombaton pedig ennek hatására kapákkal és kaszákkal összegyűlt többi helyi cigány lakos.

Cigányságot fenyegető plakátokat helyezett el valaki pénteken Rakamazon a Magyar Gárda nevében - közölte vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, amely jelezte, hogy vizsgálatot indított az ügyben. A közleményből kiderül az is, hogy a plakátok miatt szombat este "helyi romák több tucatnyian - néhányan kapákkal, kaszákkal és más szerszámokkal felfegyverkezve - gyülekezni kezdtek". A rendőrség ennek nyomán fokozott ellenőrzéseket vezetett be a kisvárosban és környékén.

A szombat esti spontán demonstráció "végül komolyabb rendbontás nélkül véget ért" - közölte a rendőrség, amely egy embert állított elő, akinél egy szamurájkardot találtak, és ezért szabálysértési eljárást indítottak ellene. A rendőrök azóta is "fokozott jelenléttel biztosítják Rakamazon a köznyugalmat" - fogalmaz a megyei főkapitányság.

Seres Tamás, a Magyar Gárda megyei kapitánya szerint a plakátragasztók nem gárdisták voltak. A kapitány a Magyar Gárda mindig nyíltan vállalta és vállalja a véleményét, a plakátragasztás nem az ő stílusuk. Seres szerint az elkövetők szándéka politikai lejáratás volt, és azzal árulták el magukat, hogy a Gárdára jellemző Szebb jövőt! köszöntés helyett Éljen Vona! "felkiáltással" fejezték be az irományt. A megyei kapitány azt sem tartja kizártnak, hogy büntetőfeljelentést tesznek a nevükkel való visszaélés miatt.

origo.hu - barikád.hu

(KL)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Igazságot

(Ferenczi Gábor, 2009.01.04 21:40)

Fel kell jelenteni az ismeretlen tettest!