Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Magyar Gárda a szemünk előtt cseréli az utcaköveket puskákra – mit tesz a kormány?

Gusztos Péter - 2009/01/14

blog parlament szélsőjobb

A Magyar Gárda a szemünk előtt cseréli az utcaköveket puskákra – mit tesz a kormány?

Tisztelt Miniszter Úr!

Mint arról bizonyára Ön is értesülhetett (ha máshonnan nem, az interneten büszkén hirdetett videóból), 2008. december 21-én a Magyar Gárda tagjai éles lőfegyverekkel lövöldöztek egyfajta „honvédelmi hagyományőrzés" keretében. Tekintve, hogy a mozgalomnak már alapításakor deklarált célja volt, hogy tagjait lövészetre oktassa, valamint figyelembe véve a szomorú tényt, hogy az elmúlt időszakban több olyan, lőfegyverrel végrehajtott, halálos eredménnyel is járó bűncselekmény is történt, melyeknél nem kizárható a rasszista indíték, indokoltnak tartom néhány kérdés megfogalmazását.

Van-e tudomása arról, illetve hajlandó-e az arra vonatkozó információkat beszerezni, hogy milyen helyszínen, milyen hivatalos engedélyek birtokában, milyen bejelentést követően jutottak éles lőfegyverekhez a Gárda tagjai? Igaz-e, hogy valamiféle „katasztrófavédelmi gyakorlatot" jelentettek be a hatóságoknak?

Hogyan fordulhat elő, hogy miközben a bíróság első fokon a Gárda feloszlatásáról döntött, ilyen jellegű tevékenységre kapjon engedélyt bármilyen magyar állami vagy önkormányzati hatóságtól a szélsőjobboldali magánhadsereg?

Kinek a tulajdonában vannak a videón látható lőfegyverek, és rendelkezik-e az illető olyan jogosítványokkal, hogy azok használatát mások számára átengedje? Szükséges-e az efféle „honvédelmi hagyományőrzést" bármilyen hivatalos szervnél bejelenteni, engedélyeztetni, és ha ez megtörtént, ki adott engedélyt arra, hogy a magyar szélsőjobboldal militáns alakulata éles lőfegyverhez jusson? Egyáltalán, milyen keretek között értelmezhető, milyen cselekmények megtételére (például lövöldözésre) jogosít a „honvédelmi hagyományőrzés"?

A Gárda (szokás szerint nyilas köszöntéssel záruló) közleménye sem hagy kétséget afelől, hogy nem pusztán egy „hagyomány" ápolása, hanem fegyveres politikai erőszakszervezet felállítása a cél. Azt írják: „ha kell, életünk és vérünk árán is megvédjük a Nemzetünket – Hazánkat a támadó ellenségtől, kik nyíltan tankokkal, rakétákkal, vagy burkoltan, ami sokkal veszélyesebb, elferdített, hamisított történelemmel, magyar értékeink rombolásával, gazdaságunk széttiprásával maffiaszerűen, a média segítségével támadnak!"

Tisztelt Miniszter Úr!

Itt és most, a szemünk előtt cserélik az utcaköveket és Molotov-koktélokat puskákra.  Mit tesz Ön, és mit tesz a kormány annak megelőzésére, hogy 2009-ben, a nemzeti ünnepeken már zárt alakzatban közlekedő, fegyveres kiképzést kapott szélsőjobboldali militáns csapatok terrorja uralja az utcát?  

Gusztos Péter

--
K.Z.

FORRÁS: http://www.jobbsalgotarjanert.eoldal.hu/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.